Мечтаете да обиколите света, но се боите, че ще попаднете

...
 Мечтаете да обиколите света, но се боите, че ще попаднете
Коментари Харесай

Как да пътуваме по-комфортно, когато не знаем чужд език ?

 Мечтаете да обиколите света, само че се боите, че ще попаднете в неприятни обстановки, защото не знаете непознати езици?

За благополучие, за актуалните пътешествия не се изисква филологическо обучение. Достатъчно е да знаете няколко базови изречения, да имате на разположение смарт телефон с няколко потребни приложения и да захвърлите стеснението настрани.

Няколко универсални препоръки, с цел да се чувствате удобно зад граница:

1. Внимателно планирайте всичко към пътуването
Изучете местоположението на хотела, напишете всички названия на забележителности на лист, както и региона, в който се намират. Колкото по-добре се научите да изговаряте названията, толкоз по-големи шансове имате локалните да ви схванат и да ви упътят.

2. Правете повече фотоси
Боите се да питате локалните за местоположението на търсена от вас постройка, защото имате проблем с езика? Покажете им фотография на постройката. Задължително снимайте хотела си да вземем за пример, когато пътувате сами. Така в случай че се появят проблеми с интернета, ще имате фотография на телефона си.

3. Говорете по-бавно
Ако в главата ви са останали няколко изречения от часовете по непознат език, не бързайте да удивявате локалните с познанията си. Защо? Защото в случай че сте в страна, в която не се приказва британски да вземем за пример, за локалните ще е по-трудно да ви схванат британския, когато бързате да кажете всичко, което сте замислили. Започнете с елементарни изречения.

4. Използвайте езика на жестовете
Ако нещо не ви се получава да го обясните с думи, използвайте езика на жестовете.

5. Усмихвайте се
Не се бойте да се сторите на локалните глупави. Усмивката е повсеместен метод да покажете, че сте доброжелателни. Именно тя ще ви избави в ред неловки обстановки.

6. Открийте локален гид
Гидът освен ще ви покаже най-хубавите места в града, само че и ще ви даде скъпи препоръки.

 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР